JeeGee Vastgoed: jouw locatie, jouw wensen, ons werk
271 woorden
2 minuten leestijd

Spoeduitspraak Raad van State maakt de weg vrij voor bouwplan Wonen aan ’t Laantje in Loosdrecht

Op dinsdag 3 mei heeft er bij de Raad van State een zitting plaatsgevonden over de mogelijke verstoring van het leefgebied van beschermde dassen in de buurt van de bouwlocatie aan ’t Laantje. Omwonenden van ’t Laantje vreesden dat de dagelijkse routine van de beschermde dassen, die een burcht hebben in het aangrenzende Bosje van Sprenger, verstoord zou worden. Volgens een ingeschakelde deskundige namens JeeGee Vastgoed, zijn de dassen inmiddels gewend geraakt aan mensen en andere verstoringen in hun omgeving.

De Raad van State heeft op 12 mei met een spoeduitspraak aangegeven dat ondanks de aanwezigheid van een dassenburcht in de nabijheid van de bouwlocatie, er geen obstakel is voor het bouwen van het nieuwbouwplan van ontwikkelaar JeeGee Vastgoed. Het foerageergebied, een gebied dat dieren gebruiken om zich te voeden, van deze dassen is niet cruciaal en wordt volgens de bestuursrechter niet aangetast. Het foerageergebied beslaat namelijk vele tientallen hectares en de bouwlocatie is maar 0,35 hectare groot.

Met deze uitspraak wordt de weg vrijgemaakt voor nieuwe woningen waar vele inwoners uit de gemeente Wijdemeren al zoveel jaren naar uitkijken. Met de toevoeging van deze 49 appartementen, kan de doorstroming op de lokale woningmarkt gestimuleerd worden. Het plan bestaat uit 16 sociale huurwoningen, 11 middendure huurappartementen, 6 vrije sector huurappartementen en 16 koopappartementen van verschillende afmetingen. De animo voor de appartementen is groot.

JeeGee Vastgoed gaat starten met de voorbereidingen van de verkoop van de appartementen. Naar verwachting zal de start van de bouw nog dit jaar plaatsvinden. Heeft u interesse in een koop- of huurappartement, maar heeft u dit nog niet aan JeeGee Vastgoed doorgegeven? Schrijf u alsnog in via de website: www.wonenaanhetlaantje.nl/interesse.

Nieuwsoverzicht