JeeGee Vastgoed: jouw locatie, jouw wensen, ons werk

Futurum Building Soest

Futurum Building. Een gebouw met een knipoog naar de toekomst. De historie van de locatie wordt gerespecteerd. Rabobank heeft hier geruime tijd een prominente plek vervuld. Maar bij een nieuwe bestemming hoort ook een nieuwe naam. De toekomst is voor Futurum Building.

Het Kerkplein in Soest is meer dan 100 jaar het decor geweest voor de Rabobank. Traditioneel werden de twee k’s op één plein gevoegd: Kapitaal en Kerk. Het gebouw uit het jaar 2000 was te groot geworden voor de bank. Voor ontwikkelaar JeeGee Vastgoed een unieke kans om de twee hoogste verdiepingen van het gebouw te transformeren tot wooncomplex met een moderne vormgeving.

Op de begane grond van Futurum Building zijn na transformatie drie nieuwe kantoorunits ontstaan. De Rabobank heeft opnieuw haar intrek genomen in één van de drie kantoorunits. In de overige units zijn andere partijen gevestigd, zoals Valk architecten.

Op de eerste en tweede verdieping van het gebouw zijn negen luxe en ruime appartementen gerealiseerd. De woonoppervlaktes van de appartementen varieren tussen de 155 m2 - ca. 260 m2 en hebben een ruime woonkamer met meerdere slaapkamers. Elk appartement heeft een buitenleven met een ruim balkon of tuin. Enkele appartementen hebben zelfs een tweede balkon.

De bewoners van Futurum Building beschikken over een eigen royale parkeerplek in de ruim opgezette parkeerkelder onder het gebouw. 

De appartementen op de tweede verdiepingen hebben een weids uitzicht met fraaie vergezichten over de polderlandschappen tussen Baarn, Bunschoten/Spakenburg, Amersfoort en Soest. Het NS-station bevindt zich op vijf minuten loopafstand en de historische binnenstad van Amersfoort zit hooguit op twintig minuten rijafstand.

Valk Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp van sprekende ontwerp. De herontwikkeling van het gebouw is gerealiseerd door bouwbedrijf Van den Hengel gevestigd in Soest. De verkoop was in deskundige handen van Van Wijk Makelaars gevestigd in Soest.