JeeGee Vastgoed: jouw locatie, jouw wensen, ons werk
344 woorden
2 minuten leestijd

Raad van State geeft goedkeuring op bestemmingsplan project Wonen aan ’t Laantje!

Op 11 augustus 2022 vond bij de Raad van State een zitting plaats over het bestemmingsplan van het project Wonen aan ‘t Laantje in Loosdrecht. Enkele omwonenden waren het niet eens met het bestemmingsplan wat de bouw mogelijk maakt van in totaal 49 appartementen. Men vreesde dat hun woon- en leefklimaat wordt aangetast als het plan gerealiseerd zou worden.

Op 18 januari 2023 heeft de Raad van State een uitspraak gedaan waarmee het bestemmingsplan van het project Wonen aan ‘t Laantje onherroepelijk is goedgekeurd! Enkele omwonenden waren bang voor onveilige verkeerssituaties en verkeeroverlast op de Luitgardeweg. Deze zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. Eerder had de Raad van State al een positieve uitspraak gedaan over de aanwezigheid van een dassenburcht in de nabijheid van de bouwlocatie. Toen vreesden enkele omwonenden van ’t Laantje dat de dagelijkse routine van de beschermde dassen, die een burcht hebben in het aangrenzende Bosje van Sprenger, verstoord zou worden.

Nu het bestemmingsplan is goedgekeurd kunnen de voorbereidingen voor de bouw van het nieuwbouwplan Wonen aan ’t Laantje van start gaan! Naar verwachting kan de bouw rond de zomer van 2023 starten. Het plan bestaat uit 16 koopappartementen, 11 middendure huurappartementen, 6 vrije sector huurappartementen en 16 sociale huurappartementen van verschillende afmetingen. Met de toevoeging van deze 49 appartementen, kan de doorstroming op de lokale woningmarkt gestimuleerd worden.

Wilt u graag wonen in een prachtige groene omgeving met winkels om de hoek? Dit kan aan ‘t Laantje in Nieuw-Loosdrecht. De verkoop van de 16 koopappartementen is inmiddels van start gegaan. De appartementen bestaan uit twee types: koopappartementen (type C) en penthouses (type E). De woonoppervlaktes van de appartementen variëren van circa 90 m2 tot maar liefst circa 115 m2.
Meer informatie over de appartementen kunt u hier vinden. 

Heeft u belangstelling in één van deze appartementen of wilt u meer informatie? Neem contact op met ID Makelaars in Hilversum. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 035 - 6424474 of stuur een e-mail naar info@idmakelaars.nl.

Meer informatie over het project Wonen aan ’t Laantje kunt u vinden op de projectwebsite www.wonenaanhetlaantje.nl.

Nieuwsoverzicht