Plan Het Achtererf naar commissie Ruimte en Economie

| 295 woorden | 2 minuten leestijd

Op dinsdag 12 oktober heeft het college van B&W besloten om de procedure voor het plan Het Achtererf in Loosdrecht op te gaan starten. Dit houdt concreet in dat in november 2021 de commissie Ruimte en Economie zich over dit plan zal buigen. Zie voor meer informatie het persbericht van de gemeente Wijdemeren.

De 18 appartementen en 18 grondgebonden woningen vormen een mooie aanvulling op het beperkte aanbod aan woningen binnen de gemeente. Goed nieuws voor de woningzoekenden in de gemeente Wijdemeren!

Geschiedenis plan Het Achtererf
Toen in juli 1998 de eerste tekeningen voor het huidige plan, gelegen tussen de Nieuw-Loosdrechtsedijk en de bestaande woonwijk Hallinckveld, het levenslicht zagen, had niemand kunnen denken dat het bijna 25 jaar (!!) zou duren voordat de definitieve contouren van het bouwplan Het Achtererf zichtbaar zouden zijn. Gedurende de jaren is het plan aangepast, zijn de inzichten voor wat betreft woningbouw veranderd en is met name de inspraak vanuit de omgeving belangrijker geworden. Daarom zijn wij trots dat het plan Het Achtererf in deze vorm in procedure wordt genomen.

Indeling plan Het Achtererf
In het plan Het Achtererf worden 18 appartementen en 18 grondgebonden woningen gerealiseerd. Van de 18 appartementen vallen er 12 appartementen in de sociale sector. Op dit moment is nog niet duidelijk of de 12 sociale appartementen huur- of koopappartementen zullen worden. Wat wel duidelijk is, is dat het plan een groen en duurzaam karakter krijgt en wordt ontsloten door een nieuwe toegangsweg naar de Tjalk. De woningen en appartementen sluiten naadloos aan bij de grote vraag naar woningen binnen de gemeente Wijdemeren.

De verwachting is dat de verkoop van de woningen start in de eerste helft van 2022. 

Meer informatie?
Voor meer informatie over het plan, bezoek de projectwebsite www.hetachtererf.nl.

Voor vragen en/of opmerkingen over Het Achtererf, neem contact met ons op per e-mail: info@jeegeevastgoed.nl.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

* Website URL
* Voornaam
* Achternaam
* E-mailadres

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in de privacyverklaring.