Laatste ontwikkelingen Het Achtererf in Loosdrecht

| 294 woorden | 2 minuten leestijd

Tussen de Nieuw-Loosdrechtsedijk en de woonwijk Hallinckveld, ontwikkelt JeeGee Vastgoed een plan met 18 grondgebonden woningen en 18 appartementen. Van de 18 appartementen vallen 12 appartementen in het sociale segment.

Aanpassing appartementencomplex
In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de wijzigingen van het plan Het Achtererf aan te passen. Uit de omgeving kwamen bezwaren over de hoogte van het appartementengebouw en is het gebouw van vier bouwlagen teruggebracht naar twee bouwlagen met een kapverdieping. Daarnaast wordt de stijl van het complex minder modern. Inmiddels is het ontwerp door de extern stedenbouwkundige en door de welstand goedgekeurd. Op de website www.hetachtererf.nl wordt het nieuwe ontwerp van het appartementencomplex toegelicht.

Aanpassing openbare ruimte
Met de gemeente Wijdemeren is in de afgelopen maanden nauw overleg geweest over de inrichting van het gebied. De gemeente heeft gevraagd hieraan enkele onderdelen aan te passen in verband met het onderhoud van het gebied. De doelstelling blijft om een aangenaam openbaar gebied te maken dat bijdraagt aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. Dat vergt echter wat meer en ander onderhoud dan de reguliere openbare ruimte met gras en bomen. Daarom wordt er onderzocht of het mogelijk is om er een openbaar gebied in zelfbeheer van te maken. Zo kan een vereniging van eigenaren het onderhoud zelf organiseren.

Behandeling commissie Ruimte en Economie
In het najaar van 2021 zal het plan behandeld worden in de commissie Ruimte en Economie. De exacte vergaderdatum is nog niet bekend, maar zal op de website van de gemeente (www.wijdemeren.nl) worden weergegeven. Als de commissie ook positief oordeelt over de plannen, wordt de formele procedure voor de wijziging van het geldende bestemmingsplan en de bouw van de 18 appartementen en 18 grondgebonden woningen gestart.

Meer informatie 
Voor meer informatie over project Het Achtererf, bezoek de projectwebsite: www.hetachtererf.nl.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

* Website URL
* Voornaam
* Achternaam
* E-mailadres

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in de privacyverklaring.