It’s a wrap! Meedenkperiode project Cannenburgerpark is afgerond

| 425 woorden | 2 minuten leestijd

De meedenkperiode voor het ontwerp van de nieuwe woonfunctie op de hoek van de Cannenburgerweg en de Herenweg in Ankeveen is voorbij. Architectenbureau Building Design is nu aan zet om de voorkeursschets verder uit te werken. Voor iedereen die heeft meegedacht: bedankt!   

Een nieuwe woonfunctie aan de Cannenburgerweg
Het bedrijfsterrein op de hoek van de Cannenburgerweg en de Herenweg maakt ruimte voor een kleinschalige woonvoorziening, het ‘Cannenburgerpark’. De eigenaar stopt op dit terrein met de bedrijfsactiviteiten, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor een nieuwe invulling van het gebied. Een wenselijke ontwikkeling, omdat het terrein verouderd en vervuild is. Lees hier meer over de ontwikkeling. 

Grote betrokkenheid
Initiatiefnemer JeeGee Vastgoed vindt het belangrijk een plan te maken dat past bij de wensen en behoeften van potentiële toekomstige bewoners én de omgeving. Daarom kon iedereen die dat wilde, afgelopen periode meedenken over het ontwerp van het Cannenburgerpark. De betrokkenheid van de omgeving bij dit proces was groot. In totaal deden 258 deelnemers mee met de verschillende activiteiten. Een resultaat waar we trots op zijn!

Divers programma
Om iedereen ook daadwerkelijkheid de kans te geven om mee te denken, organiseerden we diverse activiteiten. Niet alleen digitaal, maar ook kleinschalige fysieke activiteiten. Zo werd er huis-aan-huis een meedenkkrant met vragenlijst verspreid. Dezelfde vragenlijst kon ook digitaal op deze website worden ingevuld. Daarnaast waren er brainstormwandelingen op het terrein, waar we stilstonden bij dromen, wensen, zorgen en aandachtspunten. Begin maart waren er meerdere digitale thematafels. Hier gingen we in gesprek over de thema’s: 1) prettig wonen in relatie tot de omgeving, 2) sfeer en architectuur, 3) inrichting en groen en 4) verkeer en parkeren.

Verschillende structuurschetsen
Op 13 april gingen we tijdens een digitale verdiepingsavond met geïnteresseerden in gesprek over meerdere structuurschetsen, waarvan één voorkeursvariant. Structuurschetsen zeggen iets over de mogelijke structuur en indeling van het terrein, gebaseerd op een stedenbouwkundige studie. De schetsen zijn een vertaling van argumenten, wensen en zorgen die we tot dan toe hadden gehoord vanuit het gesprek met de omgeving én de mogelijkheden van het terrein. De gepresenteerde voorkeursvariant werd door de deelnemers zeer positief ontvangen.

‘Een prachtig ontwerp, passend bij het historische karakter van de omgeving en ook nog eens met gedegen oplossingen voor bijvoorbeeld het parkeren.’

Hoe nu verder?
Op basis van feedback van de omgeving op de structuurschetsen, werkt architectenbureau Building Design de voorkeursvariant verder uit en wordt daarna ingediend bij de gemeente voor verdere procedure. 

Meer informatie?
Voor meer informatie over het project bekijk de website www.cannenburgerpark.nl. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via het e-mailadres info@cannenburgerpark.nl.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

* Website URL
* Voornaam
* Achternaam
* E-mailadres

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in de privacyverklaring.