Het Gooi en Omstreken en JeeGee Vastgoed ondertekenen intentieovereenkomst voor realisatie 15 sociale huurappartementen

| 304 woorden | 2 minuten leestijd

Op 30 juni 2021 ondertekenden Maarten van Gessel, directeur-bestuurder Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en Johan Zijtveld, directeur JeeGee Vastgoed gezamenlijk de intentieovereenkomst voor het project Wonen aan ’t Laantje in Nieuw-Loosdrecht. Het Gooi en Omstreken heeft de intentie om 15 sociale huurappartementen in dit nieuwbouwproject af te nemen.

Woningen voor starters en kleine huishoudens
Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst bevestigen JeeGee Vastgoed B.V. en Het Gooi en Omstreken de intentie om 15 sociale huurappartementen te realiseren. De sociale huurappartementen worden met voorrang verhuurd aan starters en/of kleine huishoudens uit de gemeente Wijdemeren. Ontwikkelingsmanager bij Het Gooi en Omstreken Martijn Ketelaar: "Er is grote vraag naar een betaalbaar woningaanbod voor starters in gemeente Wijdemeren. Met de komst van deze 15 appartementen behouden we deze doelgroep voor Loosdrecht". Ook voor JeeGee Vastgoed B.V. is dit een grote wens.

Project Wonen aan ‘t Laantje
Het project Wonen aan ’t Laantje bestaat uit een appartementencomplex van vier woonlagen met in totaal 49 appartementen en een parkeerkelder. Naast de 15 sociale huurappartementen worden zowel vrije sector huurappartementen als koopappartementen gerealiseerd. Wethouder De Kloet: “Juist dit soort plannen zijn van harte welkom als het gaat om het verzachten van de woningnood in onze gemeente. Want uiteindelijk is dat het grotere doel”. Het complex ligt vlakbij het centrum en in een natuurrijke omgeving. “Een ideale combinatie”, licht wethouder Van Rijn toe.

Gasloos en energiezuinig
De appartementen worden vanzelfsprekend gasloos en energiezuinig opgeleverd. Ook wordt het complex voorzien van zonnepanelen. "De toekomstige bewoners merken deze duurzame toepassingen straks vooral in hun lagere energielasten" licht Martijn Ketelaar toe.

Start bouw
JeeGee Vastgoed B.V. en Het Gooi en Omstreken kijken uit naar de samenwerking. Naar verwachting kan de bouw van het nieuwbouwproject begin 2022 starten. De realisatie duurt ongeveer anderhalf jaar. Geïnteresseerden voor de sociale huurappartementen kunnen zich te zijner tijd via WoningNet inschrijven. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

* Website URL
* Voornaam
* Achternaam
* E-mailadres

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in de privacyverklaring.