En zie daar, een nieuw plan voor gemeentehuis Wijdemeren

| 248 woorden | 1 minuut leestijd

Johan Zijtveld van JeeGee Vastgoed tovert een plan uit de hoge hoed voor het gemeentehuis in Wijdemeren. Het nieuwe talent van Johan: toveren! Nou ja, volgens een artikel in de Gooi- en Eemlander van vandaag kan hij dat. Een leuk artikel inclusief cartoon van FrankMillustraties (www.frankm.nl) met als onderwerp ‘En voilá, een nieuw gemeentehuis’.

Vorig jaar heeft Johan Zijtveld van JeeGee Vastgoed aan de destijds verantwoordelijke wethouder een herontwikkelingsplan van het bestaande gemeentehuis van Wijdemeren voorgelegd.
Dit plan bestond uit het eventueel herontwikkelen van het gemeentehuis tot een nieuw gemeentehuis op dezelfde locatie en woningbouw die past binnen de woonvisie van de gemeente Wijdemeren en de regio. Johan Zijtveld is ervan overtuigd dat een positieve (grond) exploitatie mogelijk is en pakt graag de handschoen op om dit bestaande plan te presenteren. Naast een nieuw gemeentehuis zal nieuwbouw op het terrein een mooie toevoeging kunnen zijn om het tekort aan woningen binnen de gemeente Wijdemeren te verkleinen.

Vanwege datering van het gemeentehuis is groot onderhoud noodzakelijk. Net als in vele regio’s in Nederland, is er ook een woningtekort in de gemeente Wijdemeren en is de behoefte aan woningen groot. De wens van de gemeente Wijdemeren is om een nieuw gemeentehuis en woningbouw te combineren. De gemeente Wijdemeren onderzocht hiervoor twee locaties. Dit ging om de huidige locatie aan de Rading en het terrein achter de Kwakel in Kortenhoef. Inmiddels is bekend dat het terrein achter de Kwakel niet meer in beeld is voor een nieuw gemeentehuis in combinatie met woningbouw.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

* Website URL
* Voornaam
* Achternaam
* E-mailadres

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in de privacyverklaring.