JeeGee Vastgoed: jouw locatie, jouw wensen, ons werk
254 woorden
2 minuten leestijd

Het Achtererf Loosdrecht: bestemmingsplan vastgesteld

Na vele jaren overleggen en zeker ook geduld, is er heel goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Wijdemeren. Nadat op dinsdag 6 februari 2024 de commissie Ruimte en Economie van de gemeente Wijdemeren unaniem vóór het nieuwbouwplan Het Achtererf in Loosdrecht stemde, werd het plan als hamerstuk aan de gemeenteraad voorgelegd. Op donderdag 15 februari 2024 was ook de gemeenteraad positief over het plan en stelde het bestemmingsplan vast.

Gelegen tussen de Nieuw-Loosdrechtsedijk en de wijk Hallinckveld wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd van 36 woningen en 62 parkeerplekken. De woonwijk krijgt 18 grondgebonden woningen (vrijstaande woningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen) en 18 appartementen die voldoen aan de strengste duurzaamheidsregels. Alle 18 appartementen worden verhuurd in het betaalbare segment en toegewezen aan kleine huishoudens.

Bij de inrichting van de nieuwe wijk wordt veel aandacht besteed aan de natuur. Door het plaatsen van diverse soorten bomen en planten en de ruime opzet van het openbare gebied, wordt dit een plek om met veel plezier te gaan wonen. De woonwijk wordt via een nieuwe weg aangesloten op de Tjalk en de fiets- en wandelpaden krijgen een ontsluiting naar de Nieuw-Loosdrechtsedijk.  

Binnenkort wordt er gestart met de verkoopvoorbereidingen van dit prachtige nieuwbouwplan. Houd de nieuwsbrief en sociale media van JeeGee Vastgoed in de gaten, zodat u (automatisch) op de hoogte gehouden wordt over de laatste ontwikkelingen. Mocht u interesse hebben in één van de woningen, laat hier uw gegevens achter.

Voor meer informatie en de huidige stand van zaken over het project, bezoek de website www.hetachtererf.nl.

Nieuwsoverzicht