Rijksmonument in Loosdrecht

In het centrum van Nieuw Loosdrecht is JeeGee Vastgoed B.V. eigenaar geworden van een uniek rijksmonument. Deze woning uit 1678 is een van de oudste woningen in Nieuw Loosdrecht en was jarenlang in gebruik als woning van een agrarisch bedrijf. Het monument is volledig gedateerd en zal worden voorzien van een compleet nieuwe geisoleerde rieten kap.

Bouwbedrijf Lichtenberg B.V. uit Rijssen verzorgt de renovatie van de buitenzijde. Het dak zal worden opgebouwd conform de voorschriften die gelden voor een monument maar met gebruik van nieuwe materialen en technieken. Nadat de buitenzijde compleet is vernieuwd zal ook het omliggende erf een facelift krijgen waarna het monument zal worden verkocht.

Voor de binnenzijde is een renovatieplan gemaakt door het vermaarde architectenbureau H&E Architecten uit Hilversum; een autoriteit op het gebied van renovatie van monumenten. Groot voordeel van deze benadering is dat een nieuwe koper maximaal kan profiteren van de belastingvoordelen die renovatie van monumenten met zich meebrengt.

Op onderstaande foto’s ziet u enkele foto’s van de bestaande toestand en van de werkzaamheden. Daarnaast ziet u een artist impression van de buitenzijde na verbouwing. De verkoop van dit monument zal plaatsvinden in het voorjaar van 2018 en is in handen van Arjan van der Waaij van Van der Waaij Makelaars en Rentmeesters uit Eemnes. Ook zijn collega Monique Klompmaker is volledig van dit project op de hoogte. Voor een koper zijn er ook mogelijkheden om extra land bij te kopen. Meer informatie via 035-539 44 70.