Arcadegebouw in Baarn

In het centrum van Baarn ontwikkelt JeeGee Vastgoed het Arcadegebouw met de daarachter liggende garageboxen. De afgelopen tijd heeft dit plan al veel media-aandacht gekregen omdat het de bedoeling is dat hier het theater De Speeldoos wordt gevestigd.

Op woensdag 27 mei 2020 heeft de Gemeenteraad van de Gemeente Baarn besloten om een halfjaar extra uit te trekken om de plannen, net als ook nog een andere locatie in het centrum, goed te onderzoeken en financieel verder door te rekenen.

In deze tijd waarin het lastig is om met veel mensen bij elkaar te komen en dus ook het theater te bezoeken is het belangrijk om voor de lange termijn een goed en doordacht besluit te nemen. We hebben frequent contact met het gemeentebestuur en kijken uit naar de definitieve besluitvorming in december 2020.

Door een eventuele verplaatsing van het theater komt de huidige locatie aan de Rembrandtlaan vrij voor woningbouw. Samen met MulderBlauw architecten uit Leidschendam hebben we hier ook een passende invulling voor gemaakt.